Тошко Йорданов: премиерът се месеше грубо в почти всички министерства

Бившият премиер Кирил Петков и ексфинансовият министър Асен Василев са се месели в почти всички министерства. Това стана ясно от интервю за БНР на Тошко Йорданов.

„Вижте колко странно беше. За пред хората и по споразумение министерствата бяха парцелирани. Практически обаче министър-председателят и основно финансовият министър се месеха изключително грубо

в работата на почти всички министерства,

особено в регионалното развитие и в енергетиката“, каза той.  „Реално те блокираха едно цяло министерство за 8 месеца, а на всичкото отгоре имаха наглостта да обвиняват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха плащанията, той реално не се е разплатил, а те го обвиняват в корупция“. Това допълни Йорданов.

„Освен глупостите, които свърши това управление, в което участвахме и ние, и особено

нещата, които натвориха ПП-тата,

като цяло това коалиционно правителство свърши и полезни неща, не са вършени само лоши неща“, направи равносметка Йорданов.

„Сега има служебен кабинет. Много неща на ПП-тата ще излязат. Много неща ще станат ясни. Защо сме излезли най-малкото“, заяви Йорданов.

„Никой не обича предателите – използват ги като инструменти, а след това ги изхвърлят с отвращение“. Това отбеляза той относно разцеплението в парламентарната група на ИТН в последния парламент.

Йорданов нарече „поредната партенка“ тезата за съвместно явяване на ИТН с ВМРО на предстоящите избори.

„Министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет

„България да премине на същата схема,

по която работят германците, гърците и италианците“ с „Газпром“, но Асен Василев е отказвал“, заяви Йорданов.

„Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре“, допълни политикът.

Според Йорданов, Николов е опитвал да минимизира щетите, колкото може.

- реклама -