Тошко Йорданов: Повръща ми се от лицемери в този парламент

Народното събрание дебатира и гласува оттеглянето на номинирания от „Има такъв народ“ премиер Пламен Николов и предложеното правителство.

Христо Иванов си позволи да лицемерничи за пореден път. Просто в този парламент ми се повръща от лицемери. Ще обясня защо. Ние ви известихме, че ще подкрепим комисията за „Буджака“ още в периода на мирните ни преговори. Попитахме ви има ли проблем и вие казахте, че няма. На преговорите, които след това водихме, лицемерието продължи“, категоричен е председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Не ни търсете на разговори. Имате ГЕРБ, ДПС, БСП – може да направите кабинет. Всеки, който твърди, че имаме нещо общо с ДПС, е хубаво да отиде на психиатър“, с тези думи се обърна той към „Демократична България“.

По думите му от ИТН ще подкрепят създаването на тази комисия по начина, по който са подкрепили и комисията за „Росенец“. „Това е елементарно, ясно и логично. Ще подкрепим и всяка комисия, която „четиримата зелени“ в тази зала ще предложат за всяко друго извращение с българската природа“, допълни Йорданов.

„Г-н Христо Иванов в нашата парламентарна стая заяви пред 5 човека, че той трябва да одобри който и да кандидат за министър-председател, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи. Иначе губим подкрепата. Ако това не е кадруване, аз съм висок баскетболист. Мая Манолова заяви пред мен и Виктория Василева: „Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери“, подчерта председателят на ИТН.

Според него „ДПС и ДБ си мерят олигарсите“ и допълни, че от ИТН имат достатъчно известен лидер, който няма къща на „Буджака“. „За партията е „еднакво гадно дали ще заменят Доган и Пеевски с Иво Прокопиев“, каза още Йорданов.

Източник: Дарик Нюз
 

- реклама -