Тошко Йорданов обвини Петков, че иска да овладее МРРБ

Премиерът в оставка Кирил Петков обвинява всички в корупция и прави намеци в тази посока към Министерство на регионалоното развитие, но неговото бяха само думи.

Сега ще ви покажа факти. Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в министеството, след като ние излязохме от управлението с негово решение.

Това заяви от Народното събрание депутатът от Има такъв народ Тошко Йорданов.

Кирил Петков се опитва да овладее министертсвото и практически вече го е направил по следния начин. В МРРБ има пари за строителство на инфраструктира и ВиК и целта е да се овладеят паричите потоци.

Беше обвиняван Караджов, че с парите ще се правят далавери без да обяснят как. Той уволни всикчи заместник-министри, сложи двама негови човека, на които е дал правомощия да управляват столични потоци.

Издава абсолютно незаконна заповед, с която забранява в МРРБ да изпалщат суми над 900 млн. без одобрение на правителството, добави Йораднов.

По думите му Министерството е подало жалба срешу Петков.

Тези действия излизат от конституционните правомощия на министър-председателят. Недопустимо е правителството да се разпорежда как се извършват плащания от държавни дружества, които си имат органи на управление. Правомощията на министрите за управлние на бюджетите са записани в Закона за публичните финанси, каза още Йорданов.

- реклама -