Тошко Йорданов: Кирил Петков продължава да звъни на депутати от ИТН

Министър-председателят продължава да звъни на колеги от „Има такъв народ“ (ИТН). Искаме да му кажем, че това трябва да престане.

Това заяви на брифинг в Народното събрание председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, предаде БТА.

В присъствието на всичките си колеги той призова, при желание за разговори, Кирил Петков или „Продължаваме промяната“ да отправят официална покана към ИТН.

Ива Митева обяви, че е говорила с премиера, като, по негова инициатива, твърди тя, са се разбрали разговорът да остане личен.

„Разбрах, че снощи на коалиционен съвет той е обяснил, че аз ще предвождам група, която ще разговаря с него“, разказа тя. И добави: „Смятам, че един премиер в една демократична парламентарна република не действа така. Ясно и категорично му казах, в присъствието на колеги народни представители, че ще разговаряме с него тогава, когато те официално ни отправят покана“.

Според Митева няма как да има разговори с отделни депутати „като независими“, защото, по думите ѝ, те са избрани от определена партия.

Достойнството и честта изискват народните представители да се съобразяват с това, допълни тя.

Ние сме отворени, от няколко дни казваме, че сме отворени за разговори, че сме готови да седнем на масата на преговорите, че наистина искаме да водим диалог, коментира Митева.

По думите ѝ  ИТН не иска да заблуждава никого и действа почтено, като казва, че могат да разговарят за кабинет, а условията „ги знаят“. Ние сме най-малко хората, които искат избори, каза Митева.

- реклама -