Тошко Йорданов: Кирил и Асен създадоха нов вид корупционни схеми

Нов вид корупционни схеми са създали във вече бившето правителство „Петков“ Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви бившият депутат от ИТН Тошко Йорданов пред NOVA.

„Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми. Ако двамата се опитват да си играят на цитати от „Илиада” за Троянската война, искам само да им напомня как завършва тя и как гърците сриват Троя със земята. Тук идва другият въпрос – коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Меналай в цялата тяхна метафора?”, каза още той.

Йорданов бе попитан дали Христинка Иванова ще бъде кандидат за депутат от партията на предстоящите избори. „Защо, искате да я подкрепите ли?“, отговори първоначално Йорданов. След което поясни: „Естествено, че Христинка ще бъде кандидат-депутат. Не виждам причина Христина да не е депутат. Много по-достойна е от някои, които ПП взе. В ПП има много предатели, пълно е с хора от ГЕРБ“.

Йорданов обясни и защо лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не е подал декларация за имущественото си състояние.

„При г-н Трифонов няма човек, който да каже, че неговите пари не са изкарани от телевизора, буквално. Няма кой да каже, че той ходи вечер да мие коли незаконно, за да си докара доход. Аз също си подадох декларацията и видях какво стана. Колеги журналисти го обръщат на чист сеир. Тук не се разследват депутати, които са подали декларация, от която се вижда, че са забогатели за нула време от нищо, влизайки в Народното събрание. Има хора като Трифонов, които са достатъчно успешни и е ясно, че нямат нечисти пари. Има административно изискване, резултатът е проверка и глоба за това, че не си спазил изискването“, посочи той.

Източник: 24 часа

- реклама -