Тошко Йорданов: ГЕРБ ни вкара в процедурен абсурд

ГЕРБ ни вкара в процедурен абсурд, една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, така че ние излязохме от ситуацията. Това каза председателят на ПГ „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след консултациите при президента за нова Централна избирателна комисия.

„Видяхте какво направиха ГЕРБ. Вкараха всички в процедурен абсурд. Трябваше или да се блокира избора на ЦИК и да се явяваме със старата, или да се забавят изборите. Съжалявам, но една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, така че ние излязохме от ситуацията“, каза той.

На въпрос защо Мая Манолова първа е предложила кандидат от партията на „Има такъв народ“, Йорданов каза, че всеки се е подготвил.

„Има изисквания за председател на ЦИК. Един от нашите кандидати просто отговаря. Така че там вътре не са идиоти с изключение на няколко човека и могат да разберат, четейки документи, кой отговаря на изискванията и кой не“, коментира той и добави, че това е било редовен номер на ГЕРБ първо да казват нещо, а след няколко дни да се отричат от него.

Според него този път е бил емблематичен пример за политическо самоубийство, макар и метафорично казано.

- реклама -