Голдън Стейт - Торонто

Торонто на победа от титлата в НБА – ВИДЕО

Торонто Раптърс се доближи на победа от титлата в НБА, след втори успех в Орландо. Тимът надви шампиона Голдън Стейт с 105:92 в четвъртия мач от серията. Така Раптърс поведоха с 3-1 победи във финала.

Голдън Стейт поведе в първата четвърт, но гостите изравниха играта. И вкараха забележителните 37 точки в третата четвърт – периодът в който Уориърс принципно доминират.

И двата тима имаха проблеми в стрелбата от тройката – едва 18 успешни опита от общо 59. Голдън Стейт обаче беше по-зле – 8 от 27. Дори Стеф Къри не можеше да уцели – той вкара само 2 тройки от 9 опита. И общо записа 27 точки. Една повече от него реализира Клей Томпсън с 28.

Ленърд блести за Торонто

Кауай Ленърд бе лидерът на Торонто. Той реализира 36 точки и добави 12 борби. 17 от точките му дойдоха именно в третата четвърт. „Нищо не е свършило, така че не мога да кажа, че сме по-добри. Ако станем шампиони, тогава ще сме по-добри“, каза Ленърд след мача.

Петият мач от финала е в понеделник в „Скотиябанк Арена“. И Голдън Стейт трябва да го спечели, за да има надежда, че може да направи обрат.

 

 

- реклама -