Торонто

Торонто спечели историческа първа титла в НБА

Торонто Раптърс спечели историческа титла в НБА. Тимът стана първият от Канада триумфирал с трофея. Той е единственият от всички в НБА, който не е от САЩ. Раптърс взехаха серия с шампиона от последните две години Голдън Стейт Уориърс с 4-2 победи, след като спечелиха шестия мач със 114:110. Това беше и последният мач на Голдън Стейт в „Оракъл Арена“. От новия сезон тимът ще играе в нова зала. Торонто обаче спечели и трите си мача от финалите в „Оракъл Арена“.

Кайл Лаури, Кауай Ленърд, Фред Ван Флийт и Паскал Сиакам играха много силно. Всеки един от четиримата мина границата от 20 точки. Мачът бе доста драматичен като имаше 18 промени на водачеството. И шанс за Стивън Къри 0.9 секунди преди края. Той обаче не успя да вкара тройка за 113:111.

Уориърс, който беше без едната от големите си звезди – получилият тежка контузия Кевин Дюрант, понесе още един удар. При опит да забие в третата четвърт Клей Томпсън се приземи зле и контузи коляното си. Той напусна игрището и не се върна до края на мача.

Ленърд е MVP на финала

Кауай Ленърд от Торонто беше определен за най-полезен играч във финалните серии. Ленърд спечели този трофей и през 2014 г. като играч на Сан Антонио. Той е едва третият състезател в НБА, печелил наградата с два различни отбора. Преди него са легендите Карийм-Абдул Джабар и ЛеБрон Джеймс.

Торонто

Това е втори исторически трофей в Щатите само за ден. Вчера Сейнт Луис Блус спечели първата си титла в НХЛ.

Титлата за Раптърс идва в 24-ата година на тима и след 26 години пауза за града. Предишната бе за Торонто Блу Джейс от МЛБ.

- реклама -