Топят се в устата! Солени кифлички за закуска. Ето от такава закуска имахме нужда. И докато вие си записвате рецептата, ние ще хапнем още една кифличка…
Необходими продукти:
тесто – 500 г. хлебно
кашкавал – 150 г.
кренвирши – 2 бр. (може да се заменят с шунка)
лютеница – 2 – 3 с.л.
яйца – 1 бр.
маково семе
Начин на приготвяне:
Оставете тестото да се отпусне. Разточете го на кора и нарежете на триъгълни парчета.
Всеки намажете с лютеница, поръсете с нарязани кренвирши и настърган кашкавал.
Завийте внимателно на кифличка и подредете в намаслена тава, пише gotvach.bg.
Оставете ги да втасат и намажете с яйце.
Поръсете солените кифлички с маково семе и печете на 200 градуса около 35 минути.
Обикновените кифлички със солена плънка са готови.