парно парното топломери помощи, отопление,

Топлофикация София пак започва да спира парното

“Топлофикация София” започва поетапно спиране на отоплението в София от днес. Причината е, че дружеството е задължено да осигури топлинна енергия до края на месец април, но прогнозата е за трайно затопляне.

От “Топлофикация София” напомнят, че стартира и кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016 г. – 30 април 2017 г.

Компанията призовава клиентите да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време.

Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Ако достъп до уредите не бъде осигурен, служебно се начислява топлоенергия на максималната мощност.

Две сметки за април

Абонатите ще получат две сметки за април – със старата и с новата, по-висока цена на отоплението.

- реклама -