пенсионери, ваксинирани, НОИ, информация

Топла вечеря: Благотворителна инициатива зарадва пенсионерите от Софийска област

Над 200 пенсионери в Софийска област получиха топла вечеря и хранителни пакети за Коледа. В навечерието на празника десетки доброволци от Правец се включиха в благотворителната инициатива.

Доброволческият отбор на Юнона Кириакиду премина през 15 села в Софийска област, за да помогне на възрастни хора, които живеят на прага на бедността. Над двеста пенсионери в нужда са получили коледна вечеря, разказва тя.

„Които обикаляме лично по къщите и на всеки един подаваме пакет с храна. Тази година сме им направили скара, сармичка постна, бобена супа, баклавичка, плодове хората са изпратили. Имат повече нужда от готова храна, от консерва, отколкото готвено нещо, нещо, което веднага да го хапнат“.

Кириакиду и доброволците ѝ обединяват сили за четвърта поредна година. По традиция те се събират в Правец, където готвят и събират пакетите с продукти, след това започват обиколката си.

„Виждат как получават някакво уважение, но лошото е, че го правим само по празниците, това не го правим постоянно. Би било добре да правим това нещо постоянно, защото има как това да се случи. Виждайки колко млади хора се включват в това, което правя всяка година, аз съм възхитена от всички тези мои доброволци. Сигурна съм, че бихме могли да се обединим и това да го правим много по-често, не само по празниците. На тях им става много приятно, много мило. Всичко, което правим е за хората, те имат нужда от внимание“.

Всеки, който иска да дари продукти може да го направи чрез платформата „Time Heroes“.

„Нека бъдем добри, да помагаме, нека да бъдем полезни. Кой с каквото може да направи, защото празниците не са скъпите подаръци, празниците са това – да дадеш“, призова Юнона Кириакиду.

Източник: БНР

- реклама -