Топла събота с температури близо до 20 градуса

През нощта облачността ще е разкъсана, значителна над Източна България, но почти без валежи. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад.

Съботната сутрин ще ни посрещне с минимални температури между 2 и 7 градуса. През деня ще има много слънце, облаци ще има преди обяд над планините и Източна България. Запад-северозападният вятър постепенно ще отслабва и до вечерта в повечето райони ще стихне. Дневните температури ще напомнят за пролетта – максималните ще са между 13 и 18 градуса.

Облаци ще има над планините в сутрешните часове. Преди обяд ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Той ще отслабва в следобедните часове. Максимална температура на 1200 метра – около 10 градуса, на 2000 метра – около 3.

Много слънце ще има и над Черноморието. Там временни увеличения на облачността в часовете преди обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

- реклама -