Топ 7 на кулинарните съкровища на България според чужденците

Има много причини да обичаме България и много причини, заради които е предпочитана дестинация от хора от всички краища на света. Природа, забележителности, култура, но определено храната е едно от съкровищата, с които може да се гордее нашата родина.

Какви ястия обичат да консумират чужденците у нас? Вижте класацията, съставена след проучване на международната компания за поръчки на храна.

Топ 7

1. Пиле с ориз

Най-голям процент от анкетираните чужденци, споделят че българското ястие, което най-много им допада е пиле с ориз. То се приготвя изключително лесно и е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Присъства във всички менюта на заведения за бързо хранене, така че, ако не ви се готви, може лесно да го намерите-вкусно и топло, посочват от foodpanda.

Кулинарните съкровища на българската кухня

2. Качамак 

Традиционно българско ястие, разпространено на Балканите и в Мизия., приготвя се от царевичен грис или едро смляно царевично брашно. Качамакът заема второ място в списъка на любимите български ястия, които консумират чужденците у нас.

Кулинарните съкровища на българската кухня

3. Шопска салата

Шопската салата е най-поръчваната от всички салати в менютата на ресторантите. Апетитна и лека, тя се нарежда на трето място сред любимите български храни за чуждестранните посетители.

Кулинарните съкровища на българската кухня

4. Пълнени чушки

Това е едно от най- традиционните ястия от българската национална кухня, което има много разновидности. Най-популярните са: Пълнени чушки с ориз и кайма, Пълнени чушки със зеленчуци, Пълнени сушени чушки с праз лук и ориз, Пълнени чушки със сирене и яйца. Анкетираните посочват, че предпочитат варианта с ориз и кайма.

Кулинарните съкровища на българската кухня

5. Сарми

Въпреки че сармите идват от азиатската кухня, те се водят за част от българската национална трапеза. Ястието се консумира основно през зимните месеци. Заема пето място в класацията.

Кулинарните съкровища на българската кухня

6. Баница

Традиционната българска баница се приготвя с точени кори, яйца и сирене. Въпреки че съществуват различни вариации за плънки (сладки и солени), традиционната си остава най-обичана. Гостите в България винаги опитват от вкусния специалитет и остават очаровани.

Кулинарните съкровища на българската кухня

7. Цедено кисело мляко със сладко – Киселото мляко е запазената марка на нашата кухня.

То е леко, вкусно и разхлаждащо, особено когато е домашно и е гарнирано със сладко. Нарежда се на 7-мо място като определено е единственият посочен десерт в анкетата.

Кулинарните съкровища на българската кухня

Ако имате страст към храната и очаквате гости от чужбина, които споделят тази страст, то тук те ще преживеят истинска кулинарна наслада. Ето защо България е страна, която трябва да бъде посетена поне веднъж в живота, а традиционната кухня определено става любима още с първата хапка.

- реклама -