Тьонс, Чиконе

Тьонс спечели етапа, Чиконе е с жълтата фланелка

Белгиецът Дилън Тьонс (Бахрейн-Мерида) спечели шестия етап на Тур дьо Франс. Той завърши първи на изкачването до Льо Плонш де Бел Фил. Това бе първият планински етап в обиколката през 2019-а и включваше седем категоризирани изкачвания. Успехът бе първи за Тьонс в Тур дьо Франс. При това в дебютното участие на белгиеца в Тура.

Втори, на 11 секунди, завърши Джулио Чиконе (Трек-Сегафредо) – най-добър катерач в Джирото тази година. Това обаче бе достатъчно на италианеца да изпревари досегашния лидер в генералното класиране Жулиан Алафилип. Алафилип завърши шести и изостава от Чиконе с шест секунди. Трети в етапа остана Ксандро Морис (Ванти-Гобер). Четвърти, на почти две минути, се нареди шампионът от 2018-а Герайн Томас. Уелсецът успя да направи разлика на всички останали претенденти за успех в генералното класиране.

Тьонс, Чиконе и Морис бяха част от откъснала се група от 14 колоездачи. Те направиха атаката си малко след старта на етапа.

Утре предстои седмият етап. Той е най-дългият в тазгодишното издание на обиколката. Етапът между Белфор и Шалон-сюр-Саон е дълъг 230 км и е изцяло равнинен.

- реклама -