Тони Дечев

Тони Дечев: Не искам да повтаряме стари грешки

Не искам да повтаряме стари грешки. Това заяви треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев два дни преди мача срещу Бенфика от група P на втората фаза на Европейската купа на ФИБА. Мачът е в сряда в зала „Универсиада” от 18:30 ч.

„Фокусът ни е насочен изцяло към домакинството на Бенфика. Мачът е първи от втората фаза на турнира и това го превръща в много важен и за нас, но и за португалците. Бенфика е клуб с история, с традиции и с успехи в Португалия и трябва да подходим изключително сериозно и отговорно към срещата”, коментира Дечев.

Задачите на Лукойл

Специалистът разкри, че всички в отбора са здрави, а в подготовката за двубоя няма нищо по-специално от тези за предишните мачове в Европа. „Имаме тактически задачи, които трябва да изпълним, ако искаме да победим. За техния отбор най-важни като почти навсякъде в европейския клубен баскетбол са чуждестранните играчи”, допълни наставникът на шампионите.

Той каза, че е разучил добре португалците. „Имат добри изпълнители на позиция 2-3, на тежкото крило и на центъра. Играят с къс състав и за мен ще е изненада, ако в София това бъде нарушено и се използват повече баскетболисти в ротацията им. Нашата задача спрямо тях е да неутрализираме или да лимитираме максимално ключовите фигури в състава, така че те да не се доближат и в никакъв случай да не надскочат досегашните си показатели”, коментира още Дечев.

- реклама -