Томислав Дончев, дружина, служебен кабинет, Кирил Петков
кадър: БНТ

Томислав Дончев: Служебният кабинет е една „сговорна пиар дружина“

Служебният кабинет е една „сговорна пиар дружина“. Така определи работата на правителството на Стефан Янев бившият депутат от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев. В предаването „Панорама“ по БНТ той коментира:

„Когато едно служебно правителство се окаже намесено в изборния процес, това не е съвсем честно“.

По думите му е „трогателно“, че служебният кабинет си приписва заслугата за ниската безработица в страната, но не поема отговорност за високите цени.

А новия политически проект на вече бившия министър Кирил Петков определи като „една красива лятна любов на плажа“:

„Не мисля, че сме имали професионални контакти, но се познаваме от години. Безспорно е нов играч, но колко е силен, ще разберем съвсем скоро. На мен цялата история ми прилича на една красива лятна любов на плажа, която дори да предизвиква силни чувства, приключва скоро.“

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост бившият вицепремиер призна, че недоумява как става така, че в един ден Атанас Пеканов излиза и казва, че на ТЕЦ „Марица-Изток“ 2 му наближава краят, а бившите вече министри Асен Василев и Кирил Петков излизат в подкрепа на комплекса.

„Планът трябва да бъде преработен и изпратен в ЕК по-скоро. Енергетиката е изключително проблемна част, особено по отношение на дела между безвъзмездното финансиране и финансовите инструменти. Бизнесът има нужда от целенасочена подкрепа, не само от кредити“, посочи Дончев.

ГЕРБ ще се бори за „максимално добър резултат“, категоричен е Дончев като темата за връщането на доверието на колкото се може повече български граждани в момента е основна за партията.

„След парламент, в който никой не искаше да работи с другите, се надявам всички да са си извадили поуки, включително и ние. Разбира се, това не означава, че ще се гушнем с всички. Нормално е да има трудности, но по-трудно е да се намери кауза и цел, която да обединява всички“, обобщи на финала Томислав Дончев.

- реклама -