Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев разкри интересна схема в предизборната програма на БСП

Вицепремиерът и кандидат за депутат от ГЕРБ Томислав Дончев чете и анализира предизборната платформа на БСП, става ясно от негова публикация във Фейсбук.

„Ако случайно или нарочно четете Предизборната платформа на БСП и стигнете до стр. 13, ще се натъкнете на следния текст: „Приложение на схема за съучастие на държавата в микро-, МСП за нови предприемачи. Условие: откриване на поне 5 нови работни места и запазването им за 15 месеца. Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, пише Дончев.

Той разяснява и как според него ще работи тази схема:

Стартирате собствен бизнес, да кажем в сферата на производството. Назначавате 5 души и държавата ви става съдружник, като купува например 10% от вашето дружество. Бизнесът потръгва и назначавате още 5 работници и понеже „Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места“, държавата купува още 10% от фирмата. Не след дълго, назначавате още 10 души и държавата ви е съдружник с 40% от капитала на дружеството. Ако продължим с тази логика, в момента в който назначите 50 души персонал, фирмата ви ще е станала изцяло държавна!“, анализира още Дончев.

Това е „възстановяване на нормалните икономически отношения“, както е записано в началото на същия документ, иронизира икономическата програма на БСП Томислав Дончев.

Ако случайно или нарочно четете Предизборната платформа на БСП и стигнете до стр. 13, ще се натъкнете на следния…

Posted by Томислав Дончев on Tuesday, March 9, 2021

- реклама -