Томислав Дончев, план, иновации, образование

Томислав Дончев: ПП показаха немощ в управлението на държавата

„Трябва да положим всички усилия, за да получим максимално доверие на българската граждани , отвъд това всичко е в ръцете на негово величество избирателя.

Мога да обещая, че ще положим максимални усилия на предстоящите избори”. Това заяви Томислав Дончев пред БТВ.

Запитан кои биха били евентуалните партньори на ГЕРБ, Дончев заяви:

„Имахме правителство на отрицанието, друга тема на разговор е какво свършиха. Този въпрос трябва да се задава след изборите. Винаги досега когато сме избирали партньори  те са били на принципа „за”. Ние умеем да възпитаваме и адресираме емоциите си”, заяви той.

По думите му ако ГЕРБ бяха на власт  щяха да постъпят по различен начин във връзка с газовата криза.

„След прекратяване на доставките отстрана на „Газпром”. Щяхме да организираме отворена и прозрачна процедура за доставки на газ, за да може да изберем най-добра цена  и да купуване най-евтиният природен газ. Газовата връзка с Гърци щеше да  е завършена отдавна”, заяви той.

Относно „Газпром”  Дончев заяви, че е ненадежден партньор в последната година  и половина. „А ние не можем да оставим българските потребители в риск”.

Запитан какви са отношенията на ГЕРБ с президента Радев, Дончев заяви:

„Ние никога не сме спестявали негови грешки. Разменяли сме   си упреци и резки думи. Ние критикуваме, когато има повод и причина. Ние не се водим от максимата, че трябва да мразим политическия си опонент. Последните месеци Радев не ни е давал повод за критика”, допълни Дончев.

„Ако  има модел ГЕРБ- той е политическата стабилност. Ако ние по волята на народа сме първа политическа сила ще направим опит да сформираме правителство.

ПП имат немощ за управляване на държавата, към момента те за нас не са партньор. С ДБ нямаме значими различия и като минимум бихме водили разговори с тях.

За да има партньорство трябва да има еволюция на мисленето и поведението ”, обобщи Дончев.

Той  бе категоричен, че ГЕРБ не може да направи коалиция с БСП.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022