Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев отговори на провокациите на Васил Божков

„С приказките трябва да се внимава, защото те се базират на митовете, а те отразяват колективните страхове. Малко останаха мъжките образи в приказките от ориента – Синдбад, Малкият Мук и Аладин. Всяко обвинение, без значение колко е състоятелно, ерозира доверието, аз не виждам друг сценарии освен истината и само истината“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод разпространените твърдения от Васил Божков срещу когото има повдигнати 18 обвинения за различни престъпления.

По думите му парите ги няма и това е факт, но има уволнени, защото проверките на Божков не са направени по най-добрия начин.

„Когато има укор, който поражда съмнения, засегнатата страна е длъжна да отговори, всеки от засегнатите го е направил. Но не е редно всяка сутрин след поредното обвинение, да се влиза в обяснителния режим, това не е добре“, подчерта вицепремиерът.

„Но това има ефект, всяка фигура облечена във власт е уязвима от гледна точка на загуба на обществено доверие и всяко обвинение, независимо колко е състоятелно или не, ерозира доверието. Не виждам друг сценарий, освен истината и само истината“, категоричен е Дончев.

Новите хора в редиците на ГЕРБ означават нови идеи.

Попитан за „проветряването“ на редиците в ГЕРБ, то той заяви, че имат нови попълнения, но продължават да търсят. „Партията не е нещо различно от това, което са хората в нея. Новите хора означават нови идеи“, подчерта вицепремиерът.

„Ако някой от ГЕРБ смята, че е по-добре да работи с г-н Цветан Цветанов – нека го стори.“, каза още той и добави, че повечето политически партии са добре за българския гражданин, защото ще може да избира. Дончев уточни, че не общува с Цветанов.  „Все още той не е казал дали ще прави или не, а вие ме питате дали ГЕРБ ще работи с него“, заяви той в отговор на въпрос дали може да се очаква коалиция между Цветанов и Борисов.

- реклама -