Дончев

Томислав Дончев: Още не сме изгубили изборите, БСП и ДПС играят в един отбор

„Тези избори още не сме ги загубили. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите“. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Нова телевизия резултатите от вчерашното гласуване.

Дончев беше категоричен, че Цецка Цачева има всички качества да бъде президент и успешен кандидат.

Според вицепремиера БСП и ДПС играят заедно за предстоящия вот.

„БСП и ДПС очевидно вече играят в един отбор. Хоризонтът е далеч отвъд президентските избори. Те мислят за парламентарни избори. Ако тук има отворен въпрос, той е кой е третият, защото двете политически формации заедно не стигат“.

Дончев отново подчерта, че ако Цецка Цачева не бъде избрана за президент и ГЕРБ се провали на балотажа, кабинетът ще подаде оставка.

„Премиерът каза, че ако на финала на тези избори губим ще си изпълни обещанието и няма друг вариант освен оставка. Това е политическа иновация. Да се поема отговорност, да се прави заявка, че ако не си първи, ако не е ярко видимо доверието на гражданите по отношение на ГЕРБ подаваш оставка е по-скоро прецедент в българската политика”.

Дончев отрече вчерашното заседание при премиера да е било инфарктно.

„Вчера на заседанието си говорихме с колегите напълно нормално. Няма нищо по-хубаво от това да има аналитичен дебат. Моята теза беше, че щом премиерът е направил подобна заявка в политиката трябва да си следваш и спазваш обещанията. Няма как да се отметнем от вече дадено обещание”.

Томислав Дончев добави, че вчерашният резултат е логичен, тъй като всички кандидати са играли срещу ГЕРБ.

- реклама -