Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев: Не разбрах как член на правителството лиши Радев от вечеря в Естония

„Не можах да разбера как един член на правителството е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова ТВ. „Всичко е въпрос на лична отговорност. Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че е бил предупреден“, допълни той.

Дончев категорично отхвърли твърденията за налагане на политическа карантина на държавния глава. Вчера след завръщането си от Естония Радев заяви, че прекратяването на визитата му е активно мероприятие срещу него.

„Заразата е тук. Всички трябва да бъдем отговорни, а лицата, които са във фокуса на прожекторите – отговорни и да дават пример“, заяви Томислав Дончев. „Във времена на обществена нестабилност има всякакви рискове. Нито една от епидемичните мерки не са измислени просто от политиците – те са предложени от експертите, от учените. В крайна сметка от консенсуса, който има между експертите, маските помагат.“, добави Дончев във връзка с въвеждането на задължително носене на маски на открито.

- реклама -