Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев: Не предвиждаме промени в данъчния модел

„Надявам се за основните политически сили да не е валиден въпросът в каква геополитическа траектория трябва да се движи страната ни. За съжаление и такива формации има. Днес трябваше да представим програмата на ГЕРБ. Като всеки политически документ програмата е отворена за дискусия. Това е инструмент да бъдем по-демократични и да направим документа по-добър.“ Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на среща на ГЕРБ с BESCO за представяне на политиките на ГЕРБ в сферата на иновациите.

Той каза, че избягва да бъде типичен политик и да дава обещания по време на избори. И заяви, че няма да има реформа в данъчната политика: „Ние не предвиждаме промени в данъчния модел. Не обмисляме въвеждане на прогресивно данъчно облагане. Не трябва да бъдат наказвани хората, които работят повече“. Това ще доведе до укриване на данъци според Дончев.

Той уточни, че има готовност за диалог в промяна на данъчните съотношения между местни данъци и централни.

Вицепремиерът определи програмата като балансиран микс между нови и стари приоритети. Въпреки това според него има сектори като здравеопазване, образование и енергетика, които имат нужда от спешни реформи: “Продължаваме това, което беше фокус през последните години“. Няма да се поколебая да се боря за реализацията на всяко добре решение, завърши Дончев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

- реклама -