Томислав Дончев, избори, подкрепа
сн. БГНЕС

Томислав Дончев: „Криза“ е думата на 2020 г., „Възможност“ е думата за 2021 г.

„Криза“ е думата на 2020 г. Финалният отговорен за една криза фактически са управляващите“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред „Дарик радио“. „Никой не е подготвен за тази криза“, коментира Дончев. Въпросите в тази ситуация не предполагат прости отговори, каза още вицепремиерът.

„В България до момента подобен тип мерки за съхраняване на заетост се появяват за първи път. Няма как такова решение да бъде безпогрешно от първия път“, коментира Дончев във връзка с обявените социални мерки.

В ситуация, в която имаме такава висока заболеваемост и смъртност, решаващо трябва да е мнението на лекарите и здравните власти, убеден е вицепремиерът.

„Предвид факта, че вече има произведени ваксини и те всеки момент ще дойдат в България, аз си мисля, че политиците не са приоритетни у нас за имунизация. Когато ми дойде редът да се ваксинирам, спрямо плана на Оперативния щаб, ще го направя“, каза Томислав Дончев.

Според него 2021 година ще бъде комбинация между криза и възможност.

„Колкото по-рано са изборите, толкова по-добре“, коментира още вицепремиерът. По думите му Европейският съюз не е конструиран да управлява кризи, но досега винаги е успявал да се справи – и с банковата, и с бежанската и с тази криза, която се случва в момента.

„Възможност“ е думата за 2021 година, според Дончев.

- реклама -