Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев: Коалиция с ПП е трудна, с ДПС ще разедини още обществото

Томислав Дончев: Коалиция с ПП е трудна, с ДПС ще разедини още обществото. Готови сме и за трите варианта – титулярно-партийно правителство, защо не с Бойко Борисов за премиер, неполитически кабинет или правителство на малцинството, обяви Томислав Дончев. Борисов имал план да изтощи противника.

“Имаме амбицията да имаме повече депутати

в парламента. Готови сме и за трите варианта – титулярно-партийно правителство, защо не с Бойко Борисов за премиер, неполитически кабинет или правителство на малцинството”. Това заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

Според него по редица причини сътрудничество с ПП би било трудно. “Ако трябва да се формира парламентарно сътрудничество, няма как това да стане без компромис”, категоричен бе Дончев.

Той посочи, че ГЕРБ и ДПС имат сходства

в програмни и идеологически послания, но правителство от такава коалиция би разединило допълнително българското общество.

А съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов

заяви, че ако ГЕРБ е първа политическа сила на 2 април, отиваме на нови избори наесен. Той добави, че ГЕРБ работи затова да няма кабинет, а Борисов имал план за изтощаване на противника и има мощно медийно влияние. Атанасов обясни, че ПП-ДБ са в коалиция за да поискат подкрепата на хората, за да се състави

правителство и да се прекрати моделът Борисов.

Атанасов ще предложи да бъде създадена временна парламентарна комисия в 49-то Народно събрание, която да разследва работата на служебното правителство за дадените оръжия на Украйна.

- реклама -