Томислав Дончев Томислав Дончев, Национален план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев: Има ли съмнение за някой от висшата власт – той трябва да бъде отстранен

„Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт – той трябва да бъде отстранен“. Това заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. Вчера заместник-министърът на околната среда Красимир Живков беше арестуван, заедно с бивш директор на РИОСВ – Плевен и още четирима души. Те са разследвани за участие в престъпна група за внос на опасни отпадъци, основно от Италия.

„Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки“, добави Дончев.

Дончев уточни, че Живков „не е инсталиран от бизнеса като заместник-министър, а е предложен от някоя от политическите сили“, но уточни, че не знае от коя точно.

„Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа“, коментира Дончев по повод съмненията за „съпорт“ от Живков за бизнеса с отпадъци.

- реклама -