Томислав Дончев и Кирил Добрев не се разбраха за европейското финансиране

Томислав Дончев и Кирил Добрев не се разбраха за европейското финансиране. На дебат в сутрешния блок на bTV представителят на БСП заяви, че трябва да се разчита повече на инвеститори, различни от европейските пари.

„Икономиката се държи на европейските фондове. Не може България да се крепи на подаяния. Искам една независима икономика, която да създава работни места”, заяви социалистът.

Според Томислав Дончев обаче тези пари са едва 4% от БВП на България и не са основния инвестиционен поток в страната. „Европейските фондове са стимул“, подчерта Дончев.

Двамата влязоха в спор за ролята на държавата в икономиката.

Дончев смята, че държавата не трябва да пречи на бизнеса, а добрев, че трябва да е регулатор.

Двамата се разминаха и по темата за МВР.

„Основен приоритет да бъде битовата престъпност, да не я допускаме повече. МВР трябва да претърпи реформи„, категоричен бе Добрев.

Томислав Дончев е уверен, че реформата в МВР ще се състои и че сигурността е изключително важна. „Не е за първи път това с купуването на гласове. Полицията трябва да си свърши работата“. Така отговори Дончев на въпрос относно новината за купуване на гласове в Кюстендилско.

Добрев съобщи, че в екипа си президента Румен Радев е наначил през последните дни и хора от младежкото движение на ГЕРБ.

 

glasove-6

- реклама -