Томислав Дончев, ГЕРБ, скандал

Томислав Дончев: Готови сме да изпълним бюджет 2021

Той анонсира и в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв., поясни Дончев.

„Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота. Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата“, подчерта Дончев.
„Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти.“
Така Томислав Дончев коментира днешната оценка, която държавнияо глава даде на  приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

По повод политическите коментари – хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е „след мен и потоп“.

„Само че това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив – България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.“, каза Дончев.

„Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля – това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти“, добави той.

- реклама -