Томислав Дончев програми съфинансиране европейски фондове училища деца отнемане

Томислав Дончев: Ако България иска машинно гласуване, трябва да си произведе машините

„Няма държава в ЕС, която да използва изцяло машинния вот. Ако България вземе решение да е единствената държава в ЕС с машинно гласуване, тя трябва да си произведе машините“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БТВ. Според него проблемът е в наемането на машините в последния момент, което е огромен риск.

машините машинно гласуване ЦИК средства

„Хората от ЦИК казват, че при 6000 машини има риск за вота на местните избори и няма отговорен държавник, който да каже каквото ще да става“, добави Дончев.

Не е незаконно да носите хубав костюм или да карате хубава кола, въпросът е да отговаря на доходите си.

„След като Цветанов вече не е част от ГЕРБ трябва да се вземат организационни мерки, за да няма дефицити в работата. Още няма избрани членове на етичната комисия, но се водят разговори, има кой да приема сигналите. Нека уточним – това не е разследващ орган“, каза Дончев. Той уточни, че ГЕРБ има почти 100 000 членове, поне 200 от тях са кметове. „Ние трябва да имаме механизми, които да отговарят на очакванията на хората.“, каза Дончев.

Във връзка със сигнала на Яне Янев срещу кмета на Сандански,  Дончев коментира, че нещата изглеждат смущаващи. Но още се проверявали и вероятно другата седмица ще има решение.

Сигналите до комисията досега били повече от 10 от цялата страна. Зад тях стояли конкретни лица с имената си. Ще се приемат обаче и анонимни сигнали. Трудността особено в предизборна ситуация била да се отделят местните интриги от действителните случаи.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -