Герайнт Томас
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Томас се оттегли от Джирото заради травма

Колоездачът на Инеос-Гренадиерс Герайнт Томас се оттегли от Обиколката на Италия след едва три етапа. Причината е травма след падането, което претърпя вчера.

Британецът падна в неутрализиран сектор в началото на етапа. Причината за нея е бидон с вода, който той настъпи със задната си гума. Инцидентът повлиял сериозно на шампиона в Тур дьо Франс за 2018, който загуби над 11 минути вчера.

Според информациите Томас е минал на скенер, който е разкрил фрактура в бедрото. Британецът бе един от големите фаворити в тазгодишното издание на Джирото. Преди три години той също напусна обиколката на Италия заради травма.

„Много е разочароващо. Работих здраво, за да съм във форма. Направих всичко, което можах. Усещах, че съм в същата, ако не и по-добра форма, когато спечелих Тура. Тази сутрин бях готов да помогна на момчетата, но усещах, че нещо не е както трябва. Затова и направихме допълнителните изследвания. Това, че имам фрактура улеснява нещата, защото иначе щеше да ми е по-трудно да се откажа“, заяви Томас.

- реклама -