сн. БГНЕС

Тома Биков: Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от милиционери от мутренските години

„Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от милиционери от мутренските години. Атанасов има дълга история с конспирацията. Сега е решил да помогне на втори социалистически президент да спечели втори мандат“, каза Тома Биков на пресконфеенцията на ГЕРБ.

Той си зададе въпроса – дали привържениците на „Демократична България“ подкрепят тези „кьорфишеци“.

„Министърът на вътрешните работи участва в предизборната кампания, вместо да организира изборите. Те са страна в кампанията, участват. Шокирани сме от факта, че министър твърди, че има подслушване на политици, защото така е видял в медиите. Медиите публикуваха само твърдяното от Атанасов“, посочи още Биков.

След като си казал по медиите, че има подслушване, трябва да го покажеш пред обществото, че то наистина съществува – с документи и да потърсиш отговорност. В момента чуваме гласовете само на двама милиционери от 90-те години, посочи още Биков.

„Преди всички избори г-н Атанасов излиза и казва, че някой се подслушва и след изборите всичко се забравя, това е част от предизборната кампания.“, каза Тома Биков.

„Ние настояваме да бъдат разсекретени всички документи, в които става въпрос за подслушване на политици. Трябва да се кажат имена, документи, да се потърси отговорност ако има действия в тази насока и да се предадат на компетентните органи. До момента чуваме само двама милиционери да говорят. Това е активно мероприятие, което има две цели – да извади от батака Бойко Рашков, втората – да дескридитират службите за сигурност и те да бъдат овладени от хора, които нямат интерес от това тези служби да работят в определени линии. Те реагират на чужди прониквания и очевидно целта е това да бъде спряно.“, каза Биков.

 

- реклама -