Тома Биков: Рашков организира избори, които да бъдат спечелени от мафията

Тома Биков: Рашков организира избори, които да бъдат спечелени от мафията. За връщането на Рашков от миналото в настоящето отговорност носят ПП и ДБ. Това написа депутатът от ГЕРБ Тома Биков във Фейсбук.

Ето и целият му пост:

Бойко Рашков не организира честни избори. Той организира избори, които да бъдат спечелени първия път от ИТН(мафия, по думите на ПП), а втория път от ПП(шарлатани, по думите на президента Радев, който назначи Рашков). Въпреки усилията му, той не успя да осигури мнозинство на партиите на промяната и по тази причина, те трябваше да се коалират с неговата бивша партия БСП. Това е причината Румен Гечев, Мартин Димитров и Георги Ганев да орат заедно народната нива в продължение на 7 месеца. До края на злополучното си пребиваване в МВР, единственото

„постижение“ на Рашков си останаха „честните избори“.

Не съм чул дори Кирил Петков да е измислил някаква положителна лакардия за работата на този човек. Впрочем, в края на 47-ото народно събрание, управляващото мнозинство само беше разбрало, че нефелността начело на МВР е толкова тежка, че по-добре да отиде в КПКОНПИ, където ще се усеща само от политическите опоненти и няма да пречи на всички останали български граждани. Последното не беше разбрано вероятно само от контраразузнавача Атанасов – понастоящем лидер на демократическата общност. За незаконния и некадърен арест на лидера на опозицията вече има консенсус, че бил грешка.

В този консенсус участва даже гореспоменатият контраразузнавач.

Днес, Рашков се оплаква от новият служебен министър, че поуволнил и попреместил неговите хора в МВР. Същите, които участвали в грандиозните му успехи. „Успехите“ цитирахме по-горе. Виждам, че вече малцина му обръщат внимание, а би трябвало да му обръщат.

Най-малкото заради това, че все още не е в състояние да каже как, като цял живот е бил на държавна работа, е купил част от многобройните си имоти. Вероятно около работата му в МВР тепърва ще възникват и нови въпроси, които ще остават без отговор от негова страна.

Това, което трябва да се знае обаче е, че за връщането на Рашков

от миналото в настоящето, отговорност носят ПП и ДБ. Те са тези, които днес трябва да отговорят на въпроса, какво точно свърши Рашков като вътрешен министър и струваше ли си да легитимират с безусловната си подкрепа един от мрачните герои на българския преход?

- реклама -