Биков, Божков, политически проект, БСП, избори

Тома Биков: Политическата нестабилност у нас може да се превърне в трайна

„Политическата нестабилност у нас може да се превърне в трайна и да отслаби България в сложния регион, в който се намираме“, заяви Тома Биков.

Голямата задача пред политическите сили у нас, включително пред основните опоненти, е да положат усилия след вота за преодоляване на политическата нестабилност, коментира Тома Биков от ГЕРБ на онлайн дискусията „България след Covid-19 – възстановяване и развитие“, организирана от евродепутата Ева Майдел /ГЕРБ/ЕНП/, предаде БТА.

По думите му, тази нестабилност може да се развие в трайна политическа нестабилност и да отслаби България в един много сложен регион, в който се намираме. „Така ще пропуснем всички възможности и ставаме отворени за всички рискове“, предупреди политикът. Според него е нужно да бъдат очертани краткосрочните цели – възстановяване на политическия диалог, излъчване на правителство от следващия парламент поне с краткосрочна програма.
Само „изчегъртването на ГЕРБ“ не може да бъде единствената програма на нито едно правителство, подчерта Биков.

„Докато страната е в политическа криза, обществото ще се занимава само с нея и няма да могат да бъдат постигнати начертаните цели“, заяви политикът. Така че, ако проведем модернизацията на икономиката, „зелената“ сделка в такава среда, рискуваме да са неефективни, смята той.

- реклама -