ГЕРБ опозиция избори протести БНР комисия Цацаров

Тома Биков от ГЕРБ с горещ коментар за новината, че Цветан Цветанов прави партия

Когато правиш нова партия е добре да имаш идеология. Особено ако си имаш мозъчен тръст. Господин Цветанов бърка геополитическата ориентация с идеологическата.

Toва написа депутата от ГЕРБ Тома Биков в профила си във Фейсбук по повод новината, че Цветан Цветанов ще прави през есента собствена партия. Биков бе посочен от бившия втори в ГЕРБ като един от хората, заради които е решил да напусне партията. Едновременно с това Цветанов разкритикува правителството за начина, по който реализират големите енергийни проекти и намекна, че министри са под руско влияние. Тази теза е изказана в годишния доклад на неговия аналитичен център.

„Евроатлантическата ориентация на България е факт от края на 90-те години на миналия век и това позициониране не се е променяло, защото се подкрепя от голяма част от българското общество. Ако господин Цветанов смята, че тя е породена от мозъчния му тръст, то означава, че не е добър анализатор.В рамките на сегашното управление, България направи поне две стратегически стъпки за утвърждаването на геополитическото си позициониране – сключи договор за закупуване на самолети F-16 и е на път да завърши ингеконекторната газова връзка с Гърция. Тези процеси са необратими. Добре е интересът на господин Цветанов към геополитиката да бъде съчетан с по-голяма информираност. Освен ако не използва геополитиката единствено, като оправдание, за да напусне ГЕРБ в тежък за управлението момент“, пише още Биков.

На финала той подчертава, че ако „Цветанов си е тръгнал от ГЕРБ заради хора като мен, то аз подадох молба за членство в партията не заради хора като него.“

Когато правиш нова партия е добре да имаш идеология. Особено ако си имаш мозъчен тръст. Господин Цветанов бърка…

Публикувахте от Toma Bikov в Събота, 27 юни 2020 г.

- реклама -