Биков, Божков, политически проект, БСП, избори

Тома Биков: Нямаме никакъв проблем да бием БСП и с машини

„Осъзнаваме натиска, на който сме подлагани от различни страни. Ако подадем оставка, през есента и зимата България ще затъне в икономическа криза.

Когато има политическа нестабилност и липса на диалог, както и терен, върху който да се води този диалог, от политическа и икономическа криза може да се ескалира в конституционна такава“.

Това каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков в ефира на БНТ.

Нека да дойдат редовните избори след 6 месеца и един месец преди тях правителството така или иначе излиза в оставка. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който отговори на въпрос дали правителството смята да подаде оставка.

Нашата позиция е, че в следващите 6 месеца, когато има предизвикателства пред страната, България може да няма парламент, който да приеме нито една икономическа или друга мярка. Но за разлика от БСП ние носим отговорност и оставката сега означава да хвърлим страната в хаос, отсече той.

Взимаме и в момента решения, взимахме ги по време а здравната криза, след това за компенсациите – всичко това става в парламента, припомни Биков.

Дневният ред на България сега е по-различен и сега ще имаме по-малко енергия да се справим с последиците от кризата със заразата.

Смятам, че след парламентарните избори, криза пак ще има, каза Биков.

Ние сме длъжни да предложим всички решения за възстановяване на дълбоко прекъснатия политически диалог, който дълбае в обществото и разделя хората. ВНС изисква две трети от народните представители да дадат гласовете си. Ако те не го приемат, всеки от тях ще носи отговорността си пред избирателите, подчерта той.

За конституционни промени се говори от много политически сили, част от които сега се отричат от това, припомни депутатът.

Запитан защо преди Борисов е подавал оставка, а сега не, народният избраник изтъкна, че ГЕРБ не се страхува от предсрочни избори, но и не искат служебен кабинет.

Натискът, на който сме подлагани от хората с чисти сърца през платени от олигарси и подсъдими хора, през партийни активисти, ние осъзнаваме всичко това. Но есента и зимата България ще затъне в много тежка политическа и икономическа криза, смята Биков.

Нито хартиените бюлетини, нито машините гласуват, гласуват хората, ние нямаме никакъв проблем да победим БСП и с машини.

В секционните комисии има представители на всички политически сили, но грешки стават. Ние сме заявили воля да въведем машини, но нашето мнение е, че трябва да има и хартия, за да не се лишат хората от възможността за гласуване, ако стане технически проблем, каза Биков.

Притеснявам се, че има някакъв инстинкт за Народен съд. Никой няма право да отнема правото на Райна Кабаиванска да има мнение. Не може да се правят списъци и да се казва на хората, че „след време ще искат помилване“, както направи евродепутатът от БСП Иво Христов, завърши той.

- реклама -