Тома Биков, кандидат, президент

Тома Биков: Нашият кандидат за президент ще бъде диалогичен – алтернатива на Радев

Кандидатът за президент, който ще издигне коалицията ГЕРБ-СДС продължава да бъде основна тема на политическите анализи и днес. Профила на кандидата описа в „Здравей, България“ в ефира на Нова телевизия депутатът от коалицията Тома Биков

„Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Румен Радев. Няма да излъчваме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти. Искаме да излъчим човек, който от ден първи да проведе разговор с нашите най-големи политически опоненти и да се опитаме да видим дали можем да намерим по някакви важни за България точки. Има няколко варианта за такъв човек”, категоричен бе Биков.

И допълва:

„До момента сме обсъждали профила на нашия кандидат. Той трябва да е диалогичен човек. Човек, който да поеме отговорност и да направи първата стъпка за възстановяване на политическия диалог”, каза още той.

Той коментира и възможността да бъде издигнат Петър Стоянов.

„Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера след мое участие в БНР. На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля – това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега”, коментира Тома Биков.

И добави:

„Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов”, заяви Тома Биков.

- реклама -