Биков, Василева, ГЕРБ, БСП, вот, боклук, вода, Перник

Тома Биков: Нахално е от страна на БСП да искат вот на недоверие за водната криза – Видео

Вотът на недоверие е абсолютно безотговорно поведение. Ще реагираме, ще го отхвърлим и ще подкрепим правителството.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод изявленията на БСП по-рано, във връзка с мотивите за предстоящия вот на недоверие към правителството на Борисов.

Трета година колегите от БСП не се научиха какво е вот на недоверие, какъв е смисълът и, че не е пиар инструмент, който да играе ролята „всяко чудо за три дни, каза Биков.

Единствената мярка е правителството да падне. Това е безотговорно поведение и ние ще отхвърлим вота, категоричен беше той.

„Призовавам г-жа Нинова да се вгледа в кмета на Перник, който много ясно показа как се действа. Правителството и кметът не са далеч толкова словоохотливи за разлика от тези, които стоят на „Позитано“ и смятат, че може да се реши проблемът с няколко пресконференции“, каза още Биков.

На пресконференцията присъства човек, който говори срещу боклука, а фирмата му е свързана със скрап.

Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по околна среда в НС Ивелина Василева също отбеляза, че изказването на БСП не е държавническо и подчерта, че през годините на този парламент червените не са внесли едно предложение в сектор води, въздух и отпадъци. За разлика от тях ГЕРБ само за последната година 3 предложения за подобряване на въздуха.

Василева отхвърли твърдение на БСП, че от трети страни не е внасян RDF и болничен отпадък за изгаряне, както и медицински отпадъци.

 

- реклама -