Тома Биков, избори, ВНС, Андон Балтаков, Тома Биков, Закон за радиото и телевизията, обществени медии

Тома Биков: Лидер се сменя след загуба на избори, ние печелим с 8% разлика

„Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно.“ Това каза пред БНР Тома Биков преди днешния национален форум на ГЕРБ.

„Ние нямаме лидерски проблем“, подчерта той. Запитан при загуба на 11 юли ще бъде ли отворен лидерския въпрос, Тома Биков изтъкна, че става дума за фалшиви конструкции и даде пример с това, че ГЕРБ не оспорва лидерството на Слави Трифонов. Биков определи като нахални претенциите на други политически сили към лидерството в ГЕРБ. „Ние пък можем да преглътнем „Демократична България, ако начело не е Христо Иванов, да кажем.“

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии. Това по думите му позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира. „Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира“, декларира Тома Биков и добави: Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността.

Относно грешките на ГЕРБ на последните парламентарни избори Биков отбеляза, че „всеки би трябвало хладно да си направи извода на какво се дължи успехът или неуспехът“. Вътрешнопартийният анализ е направен, посочи Тома Биков. „Всяка организация при нас прави много подробен анализ – секция по секция – в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове.“ Партийните активисти познават на микрониво района, в който работят, допълни Биков.

- реклама -