Биков, партии, протести, Радев, ГЕРБ вот
сн. БГНЕС

Тома Биков: Избори не се губят заради Изборния кодекс, а когато хората ти нямат доверие

„Ако днес имаше заседание на парламента, ние нямаше да гласуваме за огромна част от точките нито „за“, „против“ или „въздържал се“. По този начин щяхме да оставим цялата отговорност на онези, които са готови да подкрепят определени текстове.“  Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Тома Биков в кулоарите на парламента.

„Точка първа в дневния ред трябва да бъде избор на Министерски съвет.“, категоричен беше Биков.

Той определи като пълен абсурд в момента да се предлагат закони при положение, че тези партии, не са излъчили кабинет. „Да излъчат кабинет и тогава да предлагат всичко останало. Това е дневният ред. Точка първа в дневния ред е избор на Министерски съвет. Това трябва да бъде“, допълни Тома Биков.

Той подчерта, че единственото срещу от ГЕРБ са предвидили да гласуват „против“ е видеонаблюдението, „което е противоконституционно, даването на възможност на президента да назначава ЦИК, защото за нас това е заплаха за демокрацията. Ние не можем да носим отговорност за този Изборен кодекс. Ако някой си мисли, че губи избори, защото му е виновен Изборния кодекс ще му кажа директно: Избори се губят, защото хората ти нямат доверие“., добави Биков.

- реклама -