Тома Биков: Готови сме и с програма, и с кабинет

Тома Биков: Готови сме и с програма, и с кабинет. Той отказа да назове кого биха издигнали за премиер.

“Ние сме готови с всичко – имаме и програма, и кабинет”.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, малко след като съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че ако бъде прието връщането и на хартиената бюлетина, те няма да предложат правителство.

„Още от ден първи ПП се обявиха за конструктивна опозиция, което изключва възможността да бъдат управляващи и в този смисъл думите им за съставянето на правителство с втория мандат винаги са били фалшиви”, коментира Биков.

По думите му стратегията на „Продължаваме Промяната”

е този парламент час по-скоро да приключи и да се ходи на избори.

Тома Биков не пожела да каже кого ГЕРБ биха издигнали за кандидат-премиер.

Малко по-късно от ДБ и ПП обявиха, че организират протест пред сградата на парламента тази вечер.

„Цяла нощ, на всяка цена!

Хартиената коалиция току-що реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията и да прегазят окончателно изборния процес, да ни върнат страната ни десетилетия назад”. Това се казва в позиция от „Продължаваме промяната”, публикувана на тяхната Facebook страница и изпратена до медиите.

В отговор на удълженото заседание на

парламента от ПП призовават хората да се съберат на протест в 18:30 пред Народното събрание срещу “Хартиената коалиция”.

От “Демократична България” също изпратиха

призив за обединени действия с ПП съвместно изявление на лидерите на двете формации в кулоарите на парламента. То дойде, след като  ГЕРБ, ДПС и БСП заявиха, че искат промените в Изборния кодекс да бъдат изцяло приети на заседанието в четвъртък, дори и то да продължи до през нощта.

Заради това решение падат заседанията

на няколко комисии, изтъкват от ДБ.

“ГЕРБ, ДПС и БСП поставиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за бюджета, за данъка върху свръхпечалбите на енергийните дружества и “Лукойл”, които трябваше да се гледат следобед в комисии.

Всичко това е по-малко важно за тези три партии

от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина”, каза съпредседателят на ПП Асен Василев, и призова да не се допуска връщане към “чувалите на ГЕРБ, чувалите с кеш от магистрали и чувалите в бюлетини”.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено