Снимка: кадър БНТ

Тома Биков: ГЕРБ-СДС ще подкрепи всички антикорупционни закони

ГЕРБ-СДС ще подкрепи всички антикорупционни закони, предложени за одобрение от ПП и ДБ в парламента.

Това каза за Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Депутатът коментира и възможността ГЕРБ да подкрепи 16-те точки, които „Продължаваме Промяната” представиха като свои приоритети.

„Част от тях вече са изпълнени. Част от мерките са свързани с много финансови средства. Затова искаме един по-сериозен и експертен разговор с хора, които разбират от това. Нашите изчисления водят към това, че ако бъдат приети техните искания, това означава над 10 млрд. повече разходи в бюджета. Това не са еднократни разходи, а такива, които се правят всяка година”, каза още депутатът. Според него е много лесно да се предлага увеличаване на разходите, но е трудно да се направи увеличение на приходите. „За мен разговорът тече по един доста неграмотен начин”, коментира Тома Биков.

„Очаквам да се направи един наистина сериозен преглед и да се види с какво можем да помогнем”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС коментира взетото вчера от Народното събрание решение да изпратим военна помощ за Украйна. По думите му народните представители нямат оперативните възможности да направят преглед и да кажат кои оръжия ще са ни необходими и кои не. „Това е работа на изпълнителната власт, независимо кой е премиер и кой е министър на отбраната”, допълни Биков.

- реклама -