Тома Биков: ГЕРБ няма да напусне офиса си, Минеков ще напусне министерския пост

ГЕРБ няма да напусне офиса си, очевидно е, че Минеков ще напусне Министерски съвет, преди да предприеме такива действия, за които няма основания.

Три пъти по-високи наеми от останалите сме плащали от ГЕРБ през последните 10 години, после Законът за политическите партии ни дава възможност да не плащаме. 

Както е известно, през последните дни министърът на културата Велислав Минеков обяви, че партията ще напусне помещението, което обитава, заради неплатени наеми.

ГЕРБ няма задължения, за разлика от БСП, които имат задължения и искат да ги гонят от „Позитано“. Това заяви в ефира на Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

Искаме да изслушаме днес в парламента министър Минеков за казуса „Труд“, защото това е прецедент в последните 31 години и аз чувам аргументите за това, че едва ли не е някакъв бизнес.

Относно спора между Министерство на културата и вестник „Труд“, те трябва да си уредят отношенията и министерството да си защити правата, интереса и всичко останало.

Проблемът е, че начинът, по който се случва това нещо, няма аналог в историята на българските медии в последните 31 години.

Да се влиза с полиция в редакция на вестник, е абсолютно ненужно и безсмислено, да се търси умишлено този конфликт от страна на министерството, защото тук има още поне пет-шест начина да се реши този казус, без да има скандали, без да има подобни действия, каза още Биков.

Доколкото разбирам, 230 хиляди лева са задълженията на „Труд“. От юни месец до момента вестник „Труд иска да се разплати с Министерство на културата, но министерство не му издава фактури.

За мен това е умишлено действие на министерството, за да може после да им каже: ето, вие имате задължения, не сте ги платили, махайте се оттук.

Няма проблем и вестник „Труд“ да напусне тази сграда.

Пак казвам, въпросът е в начина, по който се прави, не може в една медия да се влиза по този начин, не може и министърът на културата или който и да било министър, да излива личните си чувства от името на Министерство на културата и да използва властта, с която разполага, за да решава някакви лични свои драми, каза още Биков.

 

 

- реклама -