Тома Биков: Докато Кирил Петков е министър-председател на България, въпросът с РСМ няма да се реши

Тома Биков: Докато Кирил Петков е министър-председател на България, въпросът с РСМ няма да се реши.

„ГЕРБ няма никакво желание да управлява в момента. Проблемът е, че нищо не се случва. По време на нашето управление имаше огромни проблеми с това на кой министър законопроектът да мине по-бързо и приоритетно – това беше големия спорт.

А в момента сериозни закони, с изключение на бюджета,

който ще актуализираме след месец, не сме приемали“, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Според него войната в Украйна „не може да служи за оправдание на всичко“.

„Вчера при срещата със симпатизанти в Кюстендил Бойко Борисов каза, че ако нещо може да се направи, то трябва да се направи в момента“, припомни Биков.

По думите му предстоящата актуализация на бюджета е „неясна“.

„Не е ясно дали Асен Василев има мнозинство в парламента, което да го подкрепи. ИТН и Каримански казаха, че имат други виждания за финансовата политика на страната. Ние нямаме доверие на Асен Василев“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и вандалския акт в Битоля, при който беше подпален Културен център „Иван Михайлов“ и последвалото множество от остри политически реакции.

„Въпросът между България и РСМ е сбъркан от Кирил Петков.

Той не разбира дълбочината на този въпрос и няма да може да го реши. Дори напротив – Кирил Петков пречи на РСМ да тръгне към еврочленството и да се оправят отношенията между България и РСМ“, допълни той.

Тома Биков беше категоричен в коментара си, че „докато Кирил Петков е министър-председател на България, този въпрос няма да се реши“.

- реклама -