Тома Биков, управление, задкулисие
сн. БГНЕС

Тома Биков: Държавата започва да прилича на кораба „Вера Су“

Резултатите от „обединението на площада“ са политическа криза, невъзможност да се състави правителство и безизходица в два парламента. Държавата започна да прилича на кораба „Вера Су“. Назначеното от Румен Радев служебно правителство се върти около него, но никой не предприема нищо, това заяви Тома Биков от ГЕРБ в „Панорама“.

„Наследството“ на Радев е бездействие и назначаване на хора със съмнително минало. Сега берем неговите плодове, особено на финансово-икономическия му екип. Къде са 600-те инвеститора, които Кирил Петков уж докара в България? Служебното правителство „актуализира актуализацията“ на Плана за възстановяване. Бяха заложени 1,6 милиарда от него, които сега просто няма да дойдат, категоричен е Тома Биков.

Тома Биков допълни, че служебното правителство спря строителството на магистралите. Заради тях АМ „Хемус“ няма да бъде готова до 2024 г. Правителството на Бойко Борисов нито веднъж не е изпадало в състояние да не изпълнява подписаните договори със строителите, каза още той. 

„Готвим антикризисна програма, която ще представим скоро. Тя ще включва краткосрочни и дългосрочни мерки. Имаме достатъчната компетентност и отговорност да го направим. Българските граждани трябва да знаят, че ако и след тези парламентарни избори страната остане в същото положение, възможността кризата да се превърне в свръхкриза е огромна“, обясни Биков.

На изборите за президент играем, за да победим. Заради нашата подкрепа за кандидатурата на професор Герджиков прогнозите за избори с предизвестен победител се смениха с такива за неясен резултат, заяви Биков.

Тома Биков е категоричен, че в Анастас Герджиков виждат възможност за разрешаване на дълбоката политическа криза, в която се намираме.

 

 

- реклама -