Байерн - Леверкузен
Рафиня се превива след нарушението на Белараби

Толисо и Рафиня няма да играят дълго заради травми

Байерн Мюнхен няма да може да използва доста дълго време Корентен Толисо и Рафиня. Световният шампион и бразилският защитник получиха травми вчера при победата с 3:1 над Байер Леверкузен. „Все едно не играем футбол, а има някакви свободни правила, които се прилагат към нас“, оплака се треньорът на баварците Нико Ковач.

Толисо

Толисо се самоконтузи

Корентен Толисо вкара първия гол за Байерн, с който изравни резултата. Това се случи в 10-а минута. 28 по-късно той опита да отнеме топката от Кевин Фоланд, но опъна твърде много крака си. Халфът падна на терена и веднага поиска медицинска помощ. Очакванията за сериозна контузия се оправдаха. Диагнозата – скъсани кръстни връзки и менискус. Очаква се французинът да отсъства поне шест месеца. По-късно днес той ще претърпи операция.

Ули Хьонес: Три месеца наказание за Белараби, за това, че е глупав

Рафиня ще се върне в игра по-скоро. Бразилецът бе настъпен по левия крак от Карим Белараби в края на двубоя. Неговата диагноза е частично скъсани връзки в глезена. Очаква се защитникът да не играе до ноември. „Нарушението на Белараби бе дело на психопат. Това беше целенасочена бруталност. Трябва да го накажат за три месеца. За това, защото е глупав“, беснееше президентът на Байерн Юли Хьонес.

Трети контузен за три кръга

Вчерашните две травми означават, че баварците губят трети футболист за дълъг период заради контузия. В първия кръг пострада глезена на Кингсли Коман след сблъсък с играч на Хофенхайм.

- реклама -