коронавирус
сн. БГНЕС

Токсикологията на „Пирогов“ готова с 40 места в случай на коронавирус, ето как ще реагират властите в реална ситуация

Токсилогоията на „Пирогов“ може да поеме 40 души в случай на коронавирус у нас. Това е заявил пред шефа на кризисния щаб началникът на института проф. Стоян Балтов. Сградата на е изолирана от останалата част на болницата, към нея води отделен коридор. Това стана ясно след учението, което проведоха институциите на летище София за действия при установено съмнение за пътник с коронавирус.

сн. БГНЕС

Хората ще бъдат изолирани в специални помещения и ще бъдат посрещнати от екипи на Гранична полиция и на здравното министерство.

сн. БГНЕС

След това пътниците, които имат симптоми на коронавирус, ще бъдат откарани със специални линейки до ВМА, където ще започне и втората част на днешното учение.

сн. БГНЕС

От два месеца страната ни се подготвя за евентуален случай на човек с коронавирус, заяви началникът на кризисния щаб проф. Мутафчийски.

От снощи екипите на „Гранична полиция“ по всички пунктове у нас са със специални защитни средства срещу новият коронавирус. Бяха раздадени маски и ръкавици, с които граничарите вече ще работят на място.

Започнало е печатането на информационни листовки, свързани с коронавируса.

- реклама -