Тодор Николов се е самоубил, намериха пачки пари и револвер до утайника на яз. Копринка – ВИДЕО

Моите най-големи притеснения се потвърдиха – колегата Тодор Николов е сложил край на живота си. Това заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, след като 44-годишният Тодор Николов, началник на пътната полиция в Казанлък, бе открит мъртъв в личния си лек автомобил край Бузовград.

Днес, в района на язовир Копринка, установихме автомобила на колегата. От първоначалния оглед е ясно едно – прострелна входно-изходна рана в областта на главата. Най-вероятно смъртта е настъпила внезапно, заяви комисар Хаджиев.

Разпоредих психолог да окаже съдействие на семейството на Тодор – на сестра му, на племенницата му, добави той.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов добави, че Николов е сложил край на живота си със служебното си оръжие – пистолет „Макаров”. Пистолетът е бил в ръката му. В автомобила е намерена една единствена гилза.

На този етап няма как да знаем какви са точно причините, заяви още той.

Атанасов съобщи, че в близост до утайника на язовир Копринка са намерени пачки с различни по номинал банкноти – около 4-5, намерени са боеприпаси и кобур с револвер.

„На този етап предполагаме, че това вероятно е незаконно оръжие. Каква е връзката със самото прострелване, на този етап не може да кажем“, каза още окръжният прокурор.

Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи, на този етап не може да се каже. Тепърва ще се води разследване, добави Атанасов. Той посочи, че още не е известно колко са точно намерените пари, но сред тях има и валута, има банкноти от 20 лв. и от 100 лв. Те са престояли във вода

- реклама -