времето

Точно в 16.31 ч. днес настъпва есента

В 16.31 ч. на 22 септември 2020 г. започва астрономическата есен.

Денят и нощта се изравняват като времетраене и настъпва есенното равноденствие.

Есенното равноденствие ще даде началото на астрономическата есен в Северното полукълбо, при която след тази дата светлата част на деня ще започне да се скъсява. С всеки ден продължителността му ще намалява с около пет минути.

През нощта ще е предимно ясно, в повечето райони – тихо. До сутринта на места в низините и котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по-високи – по Черноморието и в Югоизточна България.

Във вторник ще е предимно слънчево.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца, през деня ще се понижи.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево, на места в сутрешните часове с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

- реклама -