сн. БГНЕС

Тикви в триъгълника на властта в 115 ден от протестите

В 115 ден на гражданско недоволство срещу властта, протестиращите стовариха камион тикви в района на Министерски съвет и бившия Партиен дом.

Пред голямата купчина тикви е поставена най-голямата и зряла тиква с поставени на нея пера, символизирайки индиански вожд. Инициаторите на днешната акция са осигурили и маркери, с които протестиращите надписват тиквите с каквито послания и рисунки пожелаят и по какъвто начин решат да изразят своя протест срещу премиера Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

По-късно хората могат да отнесат тиквите вкъщи и да си ги сготвят.

Пред парадния вход на сградата, в която се помещава парламента пък майките от „Системата ни убива“ организират пърформънс.

сн. БГНЕС

Представители на протестиращите са сложили бележки с имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на парламента Цвета Караянчева, на министрите Теменужка Петкова, Мариана Николова, на Кирил Ананиев, на Деница Сачева и други представители на кабинета. На стъпалата пред бившия Партиен дом са наредени още тикви, а върху тях има снимки на народни представители.

След като разиграха импровизирано заседание на кабинета, в което участваха и бивши членове на правителството, както и председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски, протестиращите търкулнаха по една тиква към входа на Министерски съвет, обявявайки, че чиято тиква стигне първа, ще получи удвоен бюджет.

- реклама -