Тихомир Безлов, проблем, кабинет, управление

Тихомир Безлов: Няма ефективни присъди срещу полицаи, тоест репресията не е ефективна

Няма ефективни присъди срещу полицаи, тоест репресията действително не е ефективна и тя не е ефективна не само по отношение на МВР, тя е неефективна като цяло“.

Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Тихомир Безлов, главен експерт в програма „Сигурност“ на Центъра за изследване на демокрацията:

„Доходът, който получават граничните полицаи от преминаването на един мигрант, е с три-четири пъти по-голям от средната им заплата.

Проблемът е, че ако се хване полицай, за когото се знае, че е участвал в схеми с мигранти, обикновено се стига до там да се освободи граничният полицай или съответният полицейски служител.

Дори има много разследвания и документирани свидетелски показания за сума, която трябва да дадеш, за да започнеш да работиш в тези схеми, но проблемът с миграцията е доста по-сложен, защото тези мигриращи хора от бедни страни минават през цяла Европа,

те не минават само през България и в крайна сметка отиват в най-богатите страни, които са и с най-ниска корупция. Мигрантите правят това успешно и постигат до целта си“.

- реклама -