Франсис Тиафо
Снимка: twitter.com/wimbledon

Тиафо отстрани Циципас от Уимбълдън

Франсис Тиафо поднесе най-голямата изненада в първия ден на Уимбълдън. Непоставеният американец отстрани номер 4 в света Стефанос Циципас. Тиафо спечели след 6-4, 6-4, 6-3. Това е първия успех за него над съперник от Топ 5 в кариерата му.

Циципас игра финал на Ролан Гарос през миналия месец, но явно тревата не е неговата настилка. Той отпада за трети път от четири опита в първия кръг на Уимбълдън.

Тиафо проби в първия гейм на мача и задържа пробива до края на първия сет. Във втория той проби в деветия гейм. Циципас се пропука отново в първия гейм на третия сет и не успя да се върне в него. Следващият съперник на американеца ще е победителят от сблъсъка Васек Пошпишил – Роберто Карбайес Баена. „Беше едно от най-добрите ми представяния. От начало до край – много чисто и силно. Заради такива мачове играеш и тренираш“, коментира той.

Друга ранна жертва в първия ден е италианецът Яник Синер. Обещаващият тийнейджър падна с 5-7, 6-3, 7-5, 6-3 от Мартон Фучович. Петият поставен Андрей Рубльов се справи с Федерико Делбонис след 4-6, 6-4, 6-1, 6-2.

- реклама -